Nye Ford Focus: Stiligere og smartere enn noensinne!

Ford lanserte denne uken nye Ford Focus med et nytt design, avanserte førerassistanseteknologier og nye tilkoblede tjenester som skal gjøre både eierskap og kjøreopplevelse enda bedre.

Nye Ford Focus får betydelige oppgraderinger både eksteriørt og interiørt. Både fronten, panseret, lykter og tåkelys får et nytt design. Den nye modellen vil komme med frontlys med integrert tåkelys og mulighet for den nye Pixel LED-teknologien.

Utstyrsnivåer

Nye Focus blir tilgjengelig med tre utstyrsnivåer – ST-Line X, Active X og Active Vignale – alle tilgjengelig både som 5-dørs og stasjonsvogn. Nye Focus stasjonsvogn er 4 mm lengre og 3 mm høyere enn forrige modell, mens 5-dørsvarianten er 4 mm lengre.

Active X

Active X inkluderer følgende standardutstyr (nyheter fra forrige modell uthevet):

 • SYNC4 med trådløs Android Auto/Apple CarPlay
 • 13,2’’ touchskjerm og 6 høyttalere
 • 17’’ aluminiumsfelger
 • Parkeringssensor foran og bak
 • Active hjuloppheng (40 mm høyere bakkeklaring enn ST-Line X)
 • Utvendig stylingsett (beskyttelseslister og større hjulbuer)
 • Navigasjon
 • Ford Pass Connect (modem med 4G internettilgang)
 • Filskiftevarsler og lanekeeper
 • Varsel om motgående trafikk ved veikryss
 • Nøkkelfri adgang og start
 • Regnsensor
 • Mørktonet glass
 • Miljøbelysning
 • Ryggekamera
 • Cruisekontroll
 • Elektrisk innfellbare sidespeil
 • Trådløs lading
 • Armlene i baksetet
 • Anti-kollisjonssystem
 • LED hovedlys
 • Sportsseter foran
 • Digitalt cluster
 • Sorte takrails (5-dørs og stasjonsvogn)

Pris: fra 367 000 kr

Active Vignale

Active Vignale har følgende standardutstyr over Active X:

 • 18’’ aluminiumsfelger
 • Premium Sensico seter med el justering av førersetet
 • Oppvarmet ratt og frontrute
 • Instrumentpanel kledd i kunstskinn
 • Skiluke

Pris: fra 415 800 kr

ST-Line X

ST-Line X har følgende standardutstyr over Active X:

 • 17’’ aluminiumsfelger i rock metallic
 • Sportslig hjuloppheng
 • Sort taktrekk
 • Sportsratt med flat bunn
 • Sportslig styling
 • Sølv takrails (Stasjonsvogn)

ST-Line X får du fra 365 500 kr

Motorer

Nye Ford Focus vil være tilgjengelig med følgende motorer:

 • 1.0L EcoBoost mild-hybrid 125/155HK med 6-trinns manuell girkasse
 • 1.0L EcoBoost mild-hybrid 125/155HK med 7-trinns automat girkasse  
 • 1.5L TDCi Ecoblue 120HK, 8-trinns automatgirkasse

Smarte bagasjeromsløsninger

Bagasjerommet rommer hele 635L for stasjonsvogn og 392L for 5-dørs sammenlignet med tidligere modell på hhv. 608L og 375L. Man kan tilpasse bagasjerommet etter behov. Med en egen våtsone og en skillevegg, kan man eksempelvis dele opp bagasjerommet slik at man ikke skitner til resten av bagasjen etter en våt tur i skogen.

Teknologier

Nye Ford Focus kommer med en rekke teknologier som bidrar til en enklere og tryggere kjøreopplevelse. SYNC4 kommer med en 13,2’’ skjerm, som både visuelt og funksjonelt gir en betydelig oppgradert opplevelse sammenlignet med utgående modell. I tillegg vil nye Focus ha et heldigital cluster.  

Nye Focus er tilgjengelig med dynamiske pixel LED hovedlys med en rekke avanserte funksjoner. Systemet vil automatisk å skjerme motgående trafikk mot å bli blendet når man kjører med langlys. Dette systemet har også kamerabasert kurvelys som leser veien foran bilen og lyser opp innsiden av svingen, noe som gir et bredere synsfelt. Når vindusviskerne er aktivert, vil lyskjeglen justeres for å gi bedre sikt da bilen forstår at været er dårlig.

En annen nyhet er at blindsonevarselet kan benyttes når man kjører med tilhenger. Tast inn lengde og bredde på hengeren i SYNC 4 systemet, og det vil automatisk ta høyde for dette når et annet kjøretøy kommer inn i blindsonen din. Systemet kan videre forsøke å styre bilen tilbake i filen for å unngå at et filskifte foretas når det er fare for et sammenstøt. Dette systemet er operativt fra 65 km/t.

Nye Focus vil ha varsel om kryssende trafikk ved veikryss. Denne teknologien er operativ i  hastigheter under 30 km/t, og bruker frontkamera for å oppdage motgående biler. Bilen vil da kunne stoppe automatisk for å hindre ulykker hvis man er uoppmerksom ved en avkjørsel.

Nye Focus kommer til landet tidlig neste år. Vi vil komme med mer informasjon fortløpende!