Stein Arves 6 nyttige tips

 

Stein Arve Årseth har jobbet som bruktbilselger i snart 20 år – nå gir han deg sine nyttige tips!

 

1. Les gjennom tilstandsrapporten i annonsen

Å lese gjennom tilstandsrapporten til bilen gir en god indikator på bilens tilstand. En tilstandsrapport er et skjema som et bilverksted eller en teststasjon bruker når de gjennomgår og tester bilen. Den skal ta for seg alle de viktigste punktene som er nødvendige for å gi et godt bilde av hvilken tilstand bilen er i.

De vanligste punktene som inngår i tilstandsrapporten er:

 • sjekk av motor
 • girkasse
 • bremser
 • hjuloppheng
 • styring, batteri
 • eksosanlegg
 • lys
 • rust
 • airbag
 • bilbelter
 • varme- og klimaanlegg

Itillegg, med mangel av tilstandsrapport i annonse viser til at forhandler ikke er medlem av Norges Bilbransjeforbund (NBF).

 

 

2. Servicehistorikk er gullverdt

Serviceboken er på en måte bilens bankbok. Alle foretatte servicer skal ha blitt dokumentert her (enten fysisk eller digitalt), og sier mye om hva bilen har vært gjennom. Dokumentert vedlikehold og kjørelengde er de viktigste indikatorene. Serviceboken gir et klart bilde av bilens tilstand, og dermed bilens verdi.

Man får med Stein Arves ord «avdekket hva slags liv bilen har hatt». 

 

 

3. EU-kontroll

EU-kontroll, eller Periodisk kjøretøykontroll (PKK), er en jevnlig miljø- og sikkerhetskontroll av biler. EU-kontroll er kort fortalt en obligatorisk miljø- og sikkerhetskontroll av alle biler som skal ferdes i veibanen. Hovedhensikten med den lovpålagte kontrollordningen er å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Har du funnet en bil du er interessert i? Spør selger eller se etter dato for neste EU-kontroll. 

 

 

4. Finn ut status på alle 8 hjul

Ved kjøp av bil følges både sommer- og vinterdekk med i de aller fleste tilfeller. Spør selger om tilstand på disse for å finne ut om disse er i godkjent tilstand. Da slipper du som kunde en kostnad senere i tid, samtidig som du som sjåfør kan være trygg på veien!

 

 

5. Foreta en visuell sjekk av bilen både innvendig og utvendig

Når du har funnet en bil du er interessert i, se med et kritisk blikk både innvendig og utvendig på bilen. Finn ut om bilen innfrir dine visuelle krav, samtidig ha dialog med selger om hva slags tilstand bilen er i. Ta turen innom forhandler, eller avtale med selger om videovisning. 

 

 

6. Ikke nøl med å ta kontakt med selger

Kanskje det aller viktigste punktet, ikke nøl med å ta kontakt med selger. Selgeren skal være tilstede for å kunne besvare dine spørsmål. Få selgeren til å gjøre en beskrivelse av bilen, enten via telefon eller fysisk, samtidig som selger kan være behjelpelig med å finne andre potensielle biler hvis bilen ikke skulle innfri dine forventninger.

 

 

Akkurat nå har vi i Otto Moe AS bruktbilkampanje på ALLE våre lager biler –  se alle våre lagerbiler her

Ta kontakt hvis det skulle være noen spørsmål eller ta turen innom for en hyggelig bilprat!