Volvo Cars’ globale bestselger XC60 kommer nå i Black Edition, en tøffere versjon med utvidede trimnivåer, svarte designdetaljer og sportsseter.

 

SUV-en Volvo XC60 har vært en internasjonal kjempesuksess for Volvo Cars helt siden verdenspremieren tilbake i 2009. Bilen ble kåret til årets bil i verden i 2018, og dagens XC60 er en ladbar hybrid spekket med Volvos mest avanserte sikkerhetssystemer.  

 

På verdensbasis er SUV-en Volvo Cars’ mest populære modell så langt i 2023, med totalt 84.904 solgte biler ved utgangen av mai. 

 XC60 er også populær her til lands. Totalt er det registrert 33.425 XC60-biler i Norge siden 2009, og i fjor ble det registrert 1.849 XC60 PHEV. 

 

Barsk spesialutgave

For å feire bilens mangeårige suksess lanserer Volvo nå spesialutgaven XC60 Black Edition. Bilen kommer som ladbar hybrid (T8 AWD) med 455hk og 709Nm. XC60 Black Edition tilbys i to nye utstyrsnivåer kalt Plus Dark og Ultimate Dark, kommer kun i fargen Onyx Black Metallic, og er utstyrt med en rekke eksklusive svarte detaljer.  

 

Alt fra jernmerket i grillen, Volvo-bokstavene og modell- og motorspesifikasjonene kommer i Glossy Black, det samme gjør de 21-tommers lettmetallfelgene. Innvendig kan man velge mellom sportsseter i kombinasjonen nappaskinn og luftig tekstiltrekk eller komfortseter i ventilert nappaskinn. Bilen kommer også med skreddersydd sportsratt, dekorlister i alumninium og kullfarget (charcoal) taktrekk. 

 

– XC60 Black Edition gir deg alt det beste av bestselgeren XC60, i en enda råere utgave. Dette er bilen for dem som ønsker en romslig, sikker og sporty SUV, som samtidig blir lagt merke til på veien, sier Erik Trosby, markeds- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway. 

 

 

Lang elektrisk rekkevidde

Hybridmotoren har en elektrisk rekkevidde på opptil 76 km ihht. WLTP. Det betyr at enten du skal til og fra jobben, handle dagligvarer eller kjøre barna til fotballtreningen, får du unnagjort alt med ren elektrisk kraft.  

 

Volvo Cars lanserte for ikke lenge siden en helt ny generasjon ladbare hybrider med lang rekkevidde, reduserte utslipp og bedre ytelser. 2024-bilene får nå ytterligere oppgraderinger med en ny og kraftigere ombordlader (fra 3.6kW til 6.4kW) (forutsetter 3 fase 400V ladeboks). Med den nye ombordladeren kan ladetiden kortes ned fra ca. 5 timer til ca. 3 timer. 

 

Volvo Cars har tidligere analysert 13 450 norske ladbare hybrider for å se hvor mye de kjøres på ren elektrisitet. Analysen viste at omtrent halvparten av kjørestrekningen ble kjørt på ren elektrisitet – uten at forbrenningsmotoren var i gang. 

  

– Nordmenn er de Volvo-kundene som kjører mest på strøm i hele verden og vi vet at de lader veldig ofte. Vi har tidligere sett at det er XC60-kundene som er flinkest til å kjøre på strøm, sier Trosby. 

 

XC60 Black Edition er tilgjengelig for bestilling nå, og de første bilene har forventet levering i slutten av 2023. XC60 T8 Black Edition med utstyrsnivå Plus har en veiledende pris på 929.900 kroner, men er for tiden tilgjengelig for kampanjepris på 859.900*. XC60 T8 Black Edition med utstyrsnivå Ultimate har en veiledende pris på 959.900 kroner, men er for tiden tilgjengelig for kampanjepris på 889.900*. 

 

*Pris for bil levert Oslo, inkl. mva og avgifter. Standard vinterhjul inkludert i kampanjeprisen.