Pakk til vinterferien!

Enten du planlegger en fjelltur eller en koselig hyttetur, har vi noen nyttige tips for å pakke bilen din optimalt.

1 Sikre bagasjerommet

Start med å sikre bagasjerommet for å forhindre at ting flyr rundt under kjøringen. Bruk lastenett, stropper eller kroker for å feste bagasjen på plass. Begynn med det største og tyngste bagasjen da det bør ligge nederst. Har du takboks kan det være en god ide å se hva du får plass i det. Om du har lasteholder er det enkelt å feste ski og annen utstyr på taket, kjøp lasteholdere her: butikk.nardobil.no. Husk at mange undervurderer faren med å ha løse gjenstander i bilen. Løse gjenstander er ikke bare farlig ved kollisjon men kan også være med en årsak, så ikke la ting ligge løst i bilen.

 

2 Riktig dekktrykk

Før lange turer med fullastet bil, er det viktig å ta en sjekk av dekkene. Se etter slitasje og ujevnheter, og mål mønsterdybden på dekkene. Undersøk også lufttrykket. Dette skal være noe høyere (rundt 10%) enn ved kjøring med vanlig hverdagslast. Gode dekk sikrer bedre kjøreegenskaper, bedre veigrep, lavere drivstofforbruk og mindre utslipp. Har du en elektrisk bil vil du også få lengre rekkevidde.

 

3 Vinterutstyr

Husk å ta med nødvendig vinterutstyr som isskrape, snøkjetting (ved behov) og ekstra varme klær. Det kan også være lurt å ta med en ekstra pakke med spylervæske da det er mye salt på veien. Vi anbefaler også en sjekk av vindusviskere, dette gjør at du er sikker på at du har god sikt på en lang kjøretur.

 

4 Lastekapasitet

Vær oppmerksom på bilens lastekapasitet og fordel vekten jevnt. Unngå å overbelaste bilen, da dette kan påvirke kjøreegenskapene. Sjekk også hvordan du pakker skiboksen, det er begrenset hvor mye vekt du har lov til å ha på taket av bilen. De aller fleste biler har tillatt taklast mellom 75 og 100 kilo, men sjekk dette før du pakker.

 

5 God sikt

Sørg for at alle bilens lys fungerer optimalt, og rengjør frontruten grundig for å sikre god sikt. Husk spylervæske. Vi anbefaler også at du rydder unna alt som kan være distraherende for deg som sjåfør, din oppmerksomhet er passasjerenes trygghet.

 

Beregn god tid på kjøreturen, vis hensyn, ta det med ro selv om det er kø, og ta pauser underveis slik at du ikke blir sliten. Vi ønsker deg en riktig god og trygg vinterferie!