Nå starter masseproduksjon av nye helelektriske Ford Explorer!

I dag startet Ford masseproduksjonen på deres første dedikerte elbilfabrikk i Europa. Det skjer etter at en investering på drøye 21 milliarder kroner har forvandlet et historisk produksjonsanlegg til en toppmoderne bilfabrikk for fremtiden.

Den nye helelektriske 5-seters SUV-en Ford Explorer er den første bilen som ruller av samlebåndet på Ford Cologne Electric Vehicle Center – og markerer ett viktig skritt på veien mot å produsere en ny generasjon elektriske personbiler med høy kvalitet for europeiske kunder. Senere i år vil også en ny helelektrisk sportslig crossover bli produsert på fabrikken i Køln i Tyskland.

Med helelektrisk rekkevidde på opptil 602 km*, svært rask hurtiglading, og mulighet for firehjulstrekk er nye Ford Explorer en svært viktig modell for det europeiske markedet de neste årene. Den nye helelektriske SUV-en er spesielt utviklet etter europeiske kunders ønsker og behov, og kommer med svært mye utstyr til særdeles gode priser.

– Det å se vår fabrikk i Køln som Ford bygget i 1930 gjort om til et toppmoderne produksjonsanlegg for elektriske biler er intet mindre enn imponerende. Når vi nå starter masseproduksjon av elektriske biler her, med den nye helelektriske Explorer først ut, markerer det starten på en ny æra for Ford i Europa, sier Kieran Cahill, vice president, Manufacturing, Ford in Europe and International Markets Group.

Sprek, lang rekkevidde og fremkommelighet i sentrum

Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har nye Explorer en rekkevidde på opptil hele 602 km*. Med firehjulstrekk og den største batteripakken har Explorer en helelektrisk rekkevidde på opptil 566 km. Explorer med firehjulstrekk kan også trekke henger på opptil 1200 kg**.

En meget godt utstyrt Explorer med den største batteripakken og bakhjulstrekk kan nå bestilles fra kun 449 000 kroner. Samme versjon med firehjulstrekk koster fra 478 000 kroner, et pristillegg på bare 29 000 kroner.

Explorer vil i fjerde kvartal 2024 også kunne bestilles med et Standard Range-batteri i kombinasjon med bakhjulstrekk***. Da er den veiledende prisen på 399 000 kroner.

Samtlige priser inkluderer leveringsomkostninger levert Ski og 5-års fri service.

 

Fremtidsfabrikken

Cologne Electric Vehicle Center i Tyskland er utstyrt med det siste innen AI-teknologi. Støttet av selvlærende maskiner vil mer enn 600 nye roboter sveise, skjære, rengjøre, lakkere og smelte – alt for å sikre at presisjonen, effektiviteten og kvaliteten er den beste.

Ett nytt kontrollsenter overvåker hele tiden monteringsprosessen i sanntid – helt ned til antall muttere og deler på hver arbeidsstasjon. Anleggets «digitale tvilling» vises via en gigantisk berøringsskjerm som inneholder alle arbeidsstasjoner med informasjon om verktøy, materialleveranser, arbeidssikkerhet med mer. Små berøringsskjermer gir de ansatte i produksjonslinjen ytterligere informasjon om statusen på sin arbeidsplass.

– Ved å overvåke hvert eneste trinn av produksjonsprosessen, vil Ford oppnå et enestående kvalitetsnivå for kundene våre, sier Rene Wolf, managing director, Manufacturing, Ford-Werke GmbH.

 

Mer bærekraftig produksjon

Cologne Electric Vehicle Center er en av Fords mest effektive bilfabrikker i verden, i tillegg har den betydelige reduksjoner i utslipp, vannforbruk og energiforbruk. Ford jobber mot å innføre karbonnøytralitet for fabrikken. Nå som produksjonen er i gang, vil klimagassutslippene bli nøye overvåket og registrert for uavhengig sertifisering i henhold til de nyeste internasjonale standardene. Ford Motor Company har som mål at alle Fords produksjonsanlegg, logistikk og direkte leverandører i Europa skal være karbonnøytrale innen 2035.

 

Se video fra Ford Cologne Electric Vehicle Center her

 

 

* Basert på full lading av Explorer RWD Extended Range. Estimert rekkevidde ved hjelp av Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Tallene som vises, er ment som sammenligningsgrunnlag og bør kun sammenlignes med andre biler som er testet etter de samme tekniske prosedyrene. Den faktiske rekkevidden varierer på grunn av faktorer som temperatur, kjøreadferd, ruteprofil, vedlikehold av kjøretøyet, litium-ion-batteriets alder og tilstand.
** Maks. trekkraft varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.
*** Ford Explorer med Standard Range-batteri vil være tilgjengelig for bestilling fra 4. kvartal 2024. Offisiell homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato.

 

Kilde: https://ford.ottomoe.no/nyheter/detaljer/3126/na-starter-masseproduksjon-av-nye-helelektriske-ford-explorer-i-ny-toppmoderne-elbilbilfabrikk-i-tys