Våren har endelig gjort sitt inntog

Gjør deg klar for våren med våre 6 enkle råd!

1. Fjern vinterens spor

Start med å gi bilen en skikkelig vask for å fjerne salt, skitt og smuss som har samlet seg i løpet av vinteren. Dette vil ikke bare gjøre bilen din skinne, men det vil også bidra til å beskytte lakken mot korrosjon.

2. Planlegg bytte til sommerdekk

Med de varmere temperaturene er det på tide å bytte ut vinterdekkene med sommerdekk. Dette vil gi bedre grep og kjøreegenskaper på tørr asfalt, noe som er typisk for vårsesongen.

3. Planlegg en service

Våren er en flott tid for å planlegge en service for bilen din. Våre dyktige teknikere vil sørge for at alt fungerer som det skal, og at bilen din er klar for alle eventyr våren har å by på.

4. Rengjøre eller fornye vindusviskere

Etter vinteren kan vindusviskerne være slitte eller harde. Rengjør viskerbladene grundig og bruk en silikonbasert behandling for å holde dem smidige og forbedre viskerytelsen.

5. Inspisere bremsene

Etter vinterens utfordringer med veiforhold og salt, er det viktig å gi bremsene ekstra oppmerksomhet. Rens bremseskivene og -klossene for eventuell rust og sjekk slitasjen på bremseklossene. Bytt ut klossene om nødvendig, og sørg for at bremsesystemet fungerer optimalt.

6. Test av klimaanlegget

Med stigende temperaturer er det på tide å teste klimaanlegget i bilen. Sørg for at det blåser kald luft og at alle innstillinger fungerer som de skal. Hvis det er problemer, kan det være lurt å få systemet sjekket og eventuelt fylt på med kjølemedium.
En ung bilmekaniker står bøyd over et åpent karosseri og jobber.

Har du spørsmål eller trenger hjelp med vårpussen?

Ikke nøl med å kontakte oss! Vi er her for å sørge for at du får mest mulig glede av kjøretøyet ditt denne våren.

Våre avdelinger